Avel för amatörer

Nyttiga råd inför och efter betäckning

”Avel för amatörer” vänder sig till dig som funderar på att låta betäcka eller inseminera ditt sto och till dig som känner att du behöver råd och vägledning genom den roliga men svåra resan fram till dess att du får ditt alldeles egna föl.

Boken fångar upp trenden att allt fler stoägare avlar på sina egna hästar. Idag utgör ”amatöruppfödarna”, som tar fram ett eller två föl i sitt liv, närmare 60 procent av alla uppfödare i Sverige.

För oss ”amatöruppfödare” är det väldigt mycket att hålla reda på för att vi ska göra både formellt rätt och för att vi ska få en bra avkomma. Det är registrering, hingstval, brunstkoll och inte minst val av seminstation. När stoet väl blivit dräktig så gäller det att hantera henne rätt. Det är vaccinationer, försäkringar och inte minst viktigt, en riktigt sammansatt utfodring med extra vitaminer och mineraler att hålla reda på. Det gäller också att hitta ett bra ställe för stoet att föla på.

Avel för amatörer
Beställ boken Avel för amatörer

Recensioner

Nedan kan du läsa några av alla de positiva omdömen som kommit;

”Tycker att det är mycket trevligt skrivet och lätt-tillgängligt just för amatöravlaren. Utmärkt!” Karl-Henrik Heimdahl, VD för ASVH/SWB, veterinär, uppfödare och en av svensk avels mest namnkunniga personer.

”Tack för din bok. Du vänder dig på ett pedagogiskt och trevligt sätt just till den (stora) grupp nya hästuppfödare som har ett enormt stort behov av enkel och lättfattlig basinformation. Grattis till ett fint initiativ.” Med vänlig hälsning Ingvar Fredricson, författare till boken om Flyinge, grundare av Hästhoppklubben, tidningen Show Jumping och nestor inom svensk ridsport.

”Jag fick länken av en kompis. Vilken perfekt bok! KAN inte jag få marknadsföra den till mina kunder? Jag driver en seminstation och över 90 % av mina kunder är hästägare som du, även om vissa av dem är män och äger travhästar.” Anna Ozén, professionell uppfödare och ägare till Bergshyttan Häst & Semin.

Recension i Ridsport, nr 9 2014.

2014-06-15 11-49-55

Tidningen Equipage, nr 4 2014.

2014-06-15 11-51-39