Om författaren

När jag skulle betäcka mitt sto Wanda sökte jag efter en instruktiv bok, som kunde ge mig svar på alla frågor jag hade om vad som var viktigt och vad jag behövde veta för att göra rätt. Eftersom jag inte hittade någon sådan bok skrev jag en själv. Det blev ”Avel för amatörer”. ”Nu kommer fölet” blev förstås den naturliga uppföljaren. Jag hade lika många frågor hur jag skulle hantera sto och föl som inför betäckningen. I ”Att ha sommarhäst” svarar jag tillsammans med ett antal experter på alla mina frågor jag hade när jag tog upp Wanda på betet utanför min sommarstuga.

Jag har varit journalist i större delen av mitt liv och började skriva artiklar i tidningar redan som 14-åring. De handlade förstås mest om hästar. Efter några år på olika vecko- och månadstidningar jobbade jag i 17 år som ekonomisk- och politisk journalist på Dagens Industri och därefter ett par år som reporter och programledare på SVTS A-ekonomi.

Därefter bytte jag bransch och drev egen konsultverksamhet i form av rekrytering och ledarutveckling på VINATOR Chefsrekrytering AB.

Numer driver jag ”bara” Ann Svärding Konsult AB, ASKAB som utvecklats till ett förlag med egen bokutgivning.

Hästar har alltid varit en del av mitt liv, även om jag hade ett långt uppehåll under min mest aktiva yrkesperiod. Jag har haft två fina hopphästar som båda har presterat bra resultat på tävlingsbanan.

Idag har jag slutat tävla men tränar varje vecka för hopptränare och lever med lyckokänslan från den senaste träningen till det är dags igen nästa vecka.

Ann Svärding

Ann Svärding